Реал (Мадрид) спечели с 3:1 при визитата си на третодивизионния Алкояно и се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на Краля. Головете за "кралете" бяха дело на Едер Милитао (39) и Марко Асенсио (76), а в 78-ата минута автогол си вкара вратарят на домакините Хосе Хуан. За домакините точен бе Дани Вега (66).

Само преди година Алкояно изхвърли "белия балет" на същата фаза от надпреварата след победа с 2:1, а в предишния кръг от този сезон отстрани Леванте след 3:3 в редовното време и продълженията и победа след изпълнение на дузпи.

Домакините започнаха добре и в началото пропуски направиха Дани Вега, Анди Ескудеро и Карлос Бланко след спасявания на вратаря Лунин, а в друг случай след центриране от корнер Камавинга изби с глава от голлинията. В 39-ата минута Родриго центрира добре от корнер, а Милитао се извиси в малкото наказателно поле и с глава вкара първия гол в мача.

Гостите натиснаха в началото на втората част и Алаба пробва отдалеч да изненада Хуан, но топката мина встрани от вратата. В 66-ата минута Дани Вега проби отдясно, замахна добре, с което излъга Каземиро и с безмилостен удар изравни за 1:1.

Голът му стресна "кралете" и в рамките на две минути те решиха нещата в своя полза. В 76-ата минута Еден Азар изведе Марко Асенсио, който се разписа с удар от границата на наказателното поле. Две минути след това резервата Иско излезе сам срещу Хосе Хуан и резултатът стана 3:1 за гостите след неумела намеса на вратаря на домакините, който си вкара автогол.

До края играчите на Карло Анчелоти запазиха комфортния си аванс и се класираха за следващата фаза на надпреварата.

В други срещи от този кръг третодивизионният Атлетико Балеарес поднесе изненада и елиминира Селта след 2:1, Бетис отстрани Валядолид след 3:0 като гост, а Райо Валекано спечели с 1:0 при визитата си на Мирандес и също е на 1/8-финал.