Реал (Мадрид) разпиля у дома Еспаньол с 4:0 в мач от 34-ия кръг на испанската Ла Лига и предсрочно спечели рекордна 35-а шампионска титла.

Още 6-ата минута Тони Вилена стреля опасно при контраатака, но топката рикошира в играч на домакините и излезе в корнер. Осем минути по-късно Мариано Диас от домакините удари греда с глава от 2 метра. Малко по-късно бившият нападател на Лион имаше шанс да открие, но отново стреля с глава не в рамката на вратата.

Малко след изминаването на половин час игра Марсело получи отляво и веднага насочи към своя сънародник Родриго (33), който се разписа за 1:0.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Минута преди почивката Янхел Ерера загуби по много глупав начин от Мариано Диас. От грешката се възползва Родриго (43), който с удар в близкия на Лопес ъгъл удвои.

Две минути след началото на втората част Раул де Томас можеше да намали, но изстрелът му от пряк свободен удар прати топката покрай дясната греда на Куртоа. Малко по-късно Камавинга изведе Марко Асенсио (55) на изгодна позиция, а испанецът с по-слабия си десен крак насочи топката в далечния ъгъл за 3:0.

В самия край Карим Бензема (81) вкара дежурния си го, възползвайки се от пас на Винисиус Жуниор, за да оформи крайния резултат.

С успеха Реал събра 81 точк и е недостижим на върха четири кръга преди края. Гостите от Барселона са 13-и с 39 точки и засега нямат притеснения за мястото си в елита.

В друга среща от кръга по-рано през деня Алавес надви полуфиналиста в Шампионската лига Виляреал с 2:1 и остана на предпоследен с 28 точки. "Жълтата подводница" е на седмата позиция с 52 пункта.