Реал Мадрид реагира бързо и излезе с официална позиция, че в нито един момент не е поставяно под съмнение участието на отбора на Световното клубно първенство на ФИФА, което ще се проведе следващата година с нов формат. По-рано днес треньорът на "кралете" Карло Анчелоти хвърли бомбата в интервю пред италианско издание, че няма начин Реал да участва в новия формат на надпреварата. Италианският специалист обаче също се отказа от думите си.

“ФК Реал Мадрид съобщава, че в нито един момент участието на Реал Мадрид на Световното клубно първенство на ФИФА за сезон 2024/25 не е било поставяно под въпрос. Следователно нашият клуб ще играе, както е планирано, в това официално състезание, което посрещаме с гордост и с най-голям ентусиазъм, за да накараме милионите ни фенове по целия свят да мечтаят за нов трофей”, гласи официалното съобщение от "кралския" клуб.

“В моето интервю за Il Giornale думите ми за Световното клубно първенство не бяха интерпретирани по начина, по който възнамерявах. Категорично не е в мой интерес да отхвърля възможността да играя в турнир, който смятам, че може да бъде страхотна възможност да продължавам да се боря за големи трофеи с Реал Мадрид”, уточни Анчелоти.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!