Реал (Мадрид) обърна у дома Жирона и спечели с 4:2 в зрелищен първи сблъсък помежду им от 1/4-финалите в турнира за Купата на Краля и взе аванс преди реванша.

Гостите от Каталуния елиминираха Атлетико (Мадрид) след две равенства и общ резултат 4:4 на 1/8-финалите, а сега поведоха на „Сантяго Бернабеу“ с ранен гол на Антони Лозано (7) след пас на Раул Гарсия. „Кралският“ клуб успя да изравни след малко повече от десетина минути чрез Лукас Васкес (18), възползвал се от пас на Алваро Одриосола. След това попадения играчите на Сантиаго Солари продължиха да натискат и малко преди края на първата част получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар, а Серхио Рамос (42-дузпа) бе точен от бялата точка за пълния обрат – 2:1.

След почивката и Жирона получи дузпа, а Алекс Гранел (66-дузпа) я реализира хладнокръвно и изравни за 2:2. Головата фиеста продължи и Серхио Рамос (77) отново бе в прегръдките на своите съотборници след асистенция на Марсело, давайки нов аванс на „белия балет“. Малко след неговия гол дойде ред и на голмайстора Карим Бензема (80) да се разпише след подаване на Винисиус Жуниор. Съдията се посъветва с ВАР и едва след това призна гола на французина, оказал се и последен в двубоя.

Реваншът в Жирона е след седмица на 31 януари (четвъртък) от 22:30 часа българско време.  

Еспаньол и гостуващият Бетис пък завършиха 1:1 в друга среща от тази фаза на надпреварата. Борха Иглесиас (27) изведе домакините напред в резултат след подаване на Пабло Пиати, а Антонио Санабрия (81) изравни след пас на Серхио Леон. Реваншът в Севиля е на 30 януари (сряда) от 20:30 часа българско време.