Световният и европейски клубен шампион Реал (Мадрид) записа поредно уникално постижение при домакинската си победа срещу Гранада с 5:0 от 17-ия кръг на испанската Примера дивисион. „Кралският” клуб не само изравни рекорда на Барселона от 39 поредни срещи без загуба във всички турнири, но стана и отборът с най-много различни голмайстори от тимовете в петте водещи първенства на Европа, отбелязват от статистическата агенция Opta.

Треньорът на „белия балет” Зинедин Зидан разполага със състав, който е истинско богатство. Общо 16 от футболистите на Реал вече са се разписвали поне по веднъж от началото на сезона, след като бразилецът Каземиро вкара срещу Гранада първия си гол за тази кампания. Хамес Родригес се появи като резерва и подаде на бразилеца. Колумбиецът записа четвърта асистенция от началото на сезона, което е най-доброто постижение за резервен футболист в цялата Примера дивисион през тази кампания.

В същото време четирикратният носител на „Златната топка” Кристиано Роналдо показа наградата си официално на „Сантяго Бернабеу” и след това вкара един от головете за успеха срещу Гранада. Така португалецът задмина големия си конкурент и звезда на Барселона Лионел Меси по брой реализирани попадения в испанския елит от сезон 2009/10 насам. Роналдо има вече 271 гола в този период, докато Меси остава с 270, но може да навакса още утре при визитата на Виляреал.

Иско вкара два гола срещу Гранада и има 4 попадения от началото на сезона. Халфът има с един гол повече от реализираните от него в шампионата попадения през цялата минала кампания.

Карим Бензема реализира 10-ия си гол срещу Гранада за първенство. Французинът не се е разписвал повече пъти срещу нито един друг съперник от испанския елит, което прави тима от Андалусия най-любимия му съперник.

Реал (Мадрид) е без поражение от 27 мача само в Примера дивисион (23 победи и 4 равенства), което е най-доброто постижение на отбора от 1997 година, когато регистрира рекордната си серия от 29 мача без загуба за първенство.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН -ТУК!