Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Реал (Мадрид) срази у дома Леганес с 4:1 в среща от третия кръг на испанската Примера дивисион и остава на върха с пълен актив от 9 точки. Гарет Бейл (17), Карим Бензема (47, 61) и Серхио Рамос (68-дузпа) вкараха головете за „кралския“ клуб, а точен за гостите бе Карийо (24-дузпа). От началото на сезона Бензема има вече четири попадения, а Бейл е с три.

Дебют за домакините направи белгийският страж Тибо Куртоа, след като в първите два кръга пази костариканецът Кейлор Навас.

"Белия балет“ очаквано доминираха още от началото и Асенсио първи имаше шанс да се разпише още в 5-ата минута, когато излезе сам срещу стража на гостите и опита прехвърлящ удар, но топката прехвърли и вратата. Девет минути по-късно хърватинът Лука Модрич изрита топката в крака на Хави Ерасо, а след това тя се удари и в ръката на испанеца, но дузпа не последва. Гарет Бейл (17) все пак материализира превъзходството на „кралете“ малко след това с удар от въздуха след пас на Дани Карвахал.

Гостите успяха бързо да отвърнат на удара. В 23-ата минута Ерасо излъга Каземиро и бразилецът го спъна за дузпа. Карийо (24-дузпа) бе точен от бялата точка срещу Куртоа за 1:1. След гола Реал отново се впусна в атаки и пропуски до края на първата част направиха Бейл и Асенсио.

Малко след почивката Карим Бензема (47) вкара с глава за 2:1, а при това положение останаха съмнения за нарушение в атака и такова първоначално бе отсъдено. След това съдията Хайме Латре получи помощ от ВАР и реши да зачете гола. В 58-ата минута след удар на Тони Кроос топката облиза гредата от външната страна. Малко след това Карим Бензема (61) вкара втория си гол в мача за 3:1 с премерен удар от границата на наказателното поле.

В 65-ата минута Унай Бустинса спъна Асенсио и последва 11-метров наказателен удар, а  Серхио Рамос (68-дузпа) бе хладнокръвен от бялата точка и оформи крайния резултат далеч преди последния съдийски сигнал. До края играчите на Лопетеги намалиха оборотите и повече попадения във вратата на гостите не паднаха, а и те рядко атакуваха.

След третата си поредна победа Реал е лидер с 9 точки. Леганес е предпоследен с една точка.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА - ТУК