Реал (Мадрид) срази у дома Хетафе с 2:0 в среща от 31-ия кръг на испанската Ла Лига и направи нова важна стъпка към спечелването на титлата.

Още в 4-ата минута Карим Бензема изпрати топката в мрежата, но страничният съдия вдигна засада и голът не бе зачетен.

Лукас Васкес и Федерико Валверде пропиляха изгодни положения, за да се стигне до 38-ата минута, в която Винисиус центрира към Каземиро, който отбеляза лесно с глава за.

След почивката в 65-ата минута Федерико Валверде бе близо до второ попадение, но топката премина вдясно от вратата. Само три минути по-късно Родриго пусна към Лукас Васкес, който влезе в наказателното поле и удвои аванса на "кралете".

В заключителните минути на двубоя гостите можеха да върнат едно попадение, след като Юнал стреля по диагонала и топката се удари в лявата греда.

Реал доигра мача без да се напъва кой знае колко, след като си осигури трите точки срещу Хетафе, който заема 14-то място в класирането на Ла Лига.

Седем кръга преди края на първенството Реал има 72 точки и 12 аванс пред Севиля, както и 15 пред Барселона, но каталунците са с 2 мача по-малко. Хетафе заема 14-о място с 32 точки.