Шампионът Реал (Мадрид) спечели убедително с 3:0 при визитата си на Кадис в мач от 31-ия кръг на Ла Лига и се изравни на върха в Ла Лига с градския съперник Атлетико (Мадрид), който е с мач по-малко.

"Кралският" клуб поведе гол на Карим Бензема (28-дузпа), след като Винисиус бе фаулиран в наказателното поле на домакините от Исак Карселан. Скоро след това Алваро Одриосола (32) с глава удвои аванс на гостите, възползвайки се от центриране на Бензема. Малко преди края на първата част Карим Бензема (40) направи разликата класическа след центриране на Каземиро.

След почивката в 75-ата минута влезлият като резерва Мариано Диас бе изведен зад гърба на защитата на Кадис и преодоля елегантно вратаря Йеремиа Ледесма, но след това направи непростим пропуск, пращайки топката извън очертанията на вратата. В крайна сметка съдията Антонио Матеу Лаос вдигна високо ръката си за засада.

С победата си Реал (Мадрид) се изравни на върха с Атлетико Мадрид. Двата тима имат актив от 70 точки, но по-късно днес на "дюшекчиите" има предстои двубой с Уеска. Кадис е на 13-ата позиция с 36 точки.

В други срещи от кръга Бетис и Атлетик (Билбао) завършиха 0:0, Алавес надви Виляреал с 2:1, а Елче и Валядолид направиха 1:1 и поделиха по точка.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА