Лидерът Реал (Мадрид) завърши 0:0 с предпоследния Кадис в мач от 18-ия кръг на испанската Ла Лига и прибави само точка към аванса си пред втория Севиля. 

"Кралете" доминираха през целия мач, но в крайна сметка се провалиха на "Сантяго Бернабеу" и загубиха важни точки в битката за титлата този сезон. Карим Бензема записа значим момент в своята кариера и навръх рождения си ден изигра мач номер 400 с екипа на „кралете“ в Ла Лига, но не успя да се разпише и остана с 205 гола и 111 асистенции на сметката си.

Най-доброто положение за домакините през първата част бе в 23-ата минута, когато Федерико Валверде шутира отдалеч и вратарят Ледесма се намеси с блестяща намеса. 

След почивката в 53-ата минута Карим Бензема имаше идеална възможност за гол, но от много добра позиция не успя да преодолее Ледесма, който отново отрази с вещина, а впоследствие бе отсъдена и засада. Три минути след това Тони Кроос центрира по прекрасен начин към Еден Азар и белгиецът закачи леко топката с глава, но Ледесма спаси. 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

С напредване на времето натискът на "белия балет" се засилваше, а след час игра Винисиус Жуниор опита удар от близка дистанция, но бе блокиран от бранител. Последва разбъркване пред вратата на гостите и опит за акробатично изпълнение на Бензема, но без успех. Две минути по-късно отново Винисиус Жуниор шутира неточно.

В 74-а минута резервата Алваро Негредо шутира неточно от границата на наказателното поле на Реал. Седем минути по-късно Ледесма отново се намеси добре след изпълнение на Бензема от пряк свободен удар. До края "кралете" не спряха да търсят победния гол, но така и не успяха да преодолеят Ледесма, спасил в последните секунди и удар на Тони Кроос.

След равенството Реал остава на върха с 43 точки и 6 аванс пред втория Севиля. Кадис е предпоследен с 14 точки.

В друг мач от кръга по-рано Хетафе излъга у дома Осасуна с 1:0 и напусна опасната зона с актив от 15 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА