Спечелилият вече шампионската титла Реал (Мадрид) размаза у дома последния Леванте с 6:0 в мач от 36-ия кръг на испанската Ла Лига.

Ферлан Менди (13) даде тон за начало на головото шоу, разписвайки се след асистенция на Лука Модрич. Скоро след това Карим Бензема (19) удвои с дежурния си гол след пас на Винисиус Жуниор. Това бе 323-тият му гол за Реал Мадрид, като по този показател той се изравни с Раул на 2-ото място във вечната голмайсторска ранглиста на клуба.

Родриго (34) направи разликата класическа след нов голов пас на Модрич. Винисиус Жуниор (45, 68, 83) пък избухна с хеттрик, като първият головете му бе през първата част след третата асистенция на Модрич в мача, а след това бе изведен от Бензема и Лука Йович.

Домакините пропуснаха още куп положения, удариха три греди, две на Федерико Валверде, а още два техни гола. Родриго и Винисиус Жуниор се разписаха съответно през първото и второто полувреме, но попаденията им не бяха зачетени заради засади.

След победата си „кралете“ имат 84 точки на върха. Леванте е твърдо на дъното с 29 точки и е първият сигурен изпадащ от елита.

В други срещи от кръга по-рано Реал Сосиедад разби гостуващия Кадис с класиката 3:0 и излезе шести с 59 точки, а Райо Валекано загуби категорично с 1:5 у дома от Виляреал, който е седми с 56 точки и също запазва шансове за учстие в евротурнирите.