ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Райо Валекано удари шампиона Реал (Мадрид) с 3:2 в зрелищен градски сблъсък за края на 13-ия кръг в испанската Ла Лига. Санти Комесаня (5) рано изведе "пчеличките" напред, но Лука Модрич (37-дузпа) и Едер Милитао (41) направиха пълен обрат. Алваро Гарсия (44) изравни още преди почивката, а Оскар Трехо (67-дузпа) реализира 11-метров наказатален удар от втори опит и донесе трите точки на водения от Андони Ираола тим.

Домакините шокираха "кралете" след само пет минути игра с гол на Санти Комесаня, който засече центриране отляво на юношата на "белите" Фран Гарсия и вкара за 1:0. Феде Валверде можеше бързо да възстанови равенството, но силният ум удар от около 25 метра мина покрай десния стълб. Последваха пропуски на Алваро Гарсия и Иси Паласон, чийто удари бяха отразени от вратаря Тибо Куртоа. Родриго от гостите пък стреля от малък удар, но оплете кълбото в мрежата отстрани.

Малко след изминаването на половин час игра Марко Асенсио падна в наказателното поле след съприкосновение с Фран Гарсия и след кратко съвещание с ВАР съдията Хуан Мунуера отсъди дузпа, а Лука Модрич нямаше проблем да я реализира за 1:1. Четири минути след изравняването и толкова преди почивката Едер Милитао засече с глава центриране от корнер за 1:2. 

Гостите нямаха много време да се радват на обратаси в резултата, той вече бе заличен. В 44-ата минута шут на Паласон бе блокиран, но топката стигна до Алваро Гарсия, който с плътен удар я прати в близкия ъгъл на Куртоа за 2:2.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Малко след началото на второто полувреме Родриго получи топката на скорост и излезе на стрелкова позиция, но ударът му не бе точен. 

В средата на втората част "пчеличките" получиха дузпа след намесата ВАР за игра с ръка на Дани Карвахал близо до границата на наказателното. Така в 67-ата минута Оскар Трехо застана зад топката, но Куртоа спаси удара му от бялата точка. Съдията обаче реши, че белгийския страж не е бил на голлинията и 11-метровият наказателен удар бе преизпълнен, а този път Оскар Трехо не сгреши за 3:2.

"Кралският" клуб се опита да натисне и можеше да изравни минута преди края, но Родриго от 3-4 метра не успя да намери вратата, след като засече много хубаво центриране отляво на Марко Асенсио. Домакините удържаха аванса си дори след 8 минути добавеното време и ликуваха с трите точки.

След успеха си Райо излезе на осма позиция с 21 точки. Реал остана втори с 32 точки след втората си поредна издънка и изостава на 2 точки от новия лидер Барселона, който утре гостува на Осасуна. В същия този междинен 14-и кръг "пчеличките" са домакините на Селта, а "кралете" приемат Кадис, като срещите им са в четвъртък вечер.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК