Реал (Мадрид) се скъса да пропуска и завърши 0:0 на свой терен срещу Атлетик (Билбао) в мач от 18-ия кръг на Примера дивисион. Футболистите на Зинедин Зидан на три пъти удариха гредите и така и не успяха да стигнат до успеха. Така „кралският“ клуб изостана на 2 точки от шампиона Барселона, който ще посрещне Нова година като едноличен лидер.

„Кралете“ имаха инициативата през целия мач и още в 11-ата минута пропуснаха първата сериозна възможност за гол. Бразилецът Винисиус Жуниор направи двойно подаване, изскочи сам срещу вратаря Унай Симон и не успя да го преодолее. Стражът изби топката с крак, получи се рикошет в крака на бразилеца и топката излезе в аут. Домакините продължиха да натискат и седем минути по-късно Тони Кроос направи индивидуален пробив в наказателното поле и шутира от близка дистанция, вратарят леко чукна топката и тя се отби в напречната греда.

В 19-ата минута и баските имаха своята възможност, но вратарят Тибо Куртоа отрази удара на Иняки Уилямс. Футболистите на Зидан не спираха да пропускат от изгодни ситуации, а в 42-ата минута Кенан Кодро прати топката във вратата на Куртоа, но голът не бе признат заради вдигнат флаг за засада.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

През втората част след почти час игра резервата Начо Фернандес, заменил Милитао, скочи при корнер и след удар с глава прати топката в напречната греда. Пет минути по-късно Бензема имаше чудесна възможност, но Унай Симон плонжира и изби силния удар на французина.

Зидан пусна в игра Гарет Бейл и Лука Йович в търсене на гола. В 86-ата минута Йович скочи при центриране и насочи топката към вратата, но и той нямаше късмет. Кълбото отскочи от напречната греда, след което Серхио Рамос протегна крак за добавка, но не затрудни вратаря. Реал не успя да излъже противника дори при 6 минути добавено време, в което пък веднъж и Куртоа се намеси решително и предотврати гол във вратата си.

След равенството Реал е втори с 37 точки и 2 по-малко от лидера Барселона, но с 3 пред третия Севиля. Атлетик (Билбао) ще посрещне 2020 година седми в класирането с 28 точки.