Реал (Мадрид) спечели с 2:0 при визитата си на Кадис в мач от 29-ия кръг на испанската Ла Лига, а можеше да запише далеч по-убедителен успех, ако не бяха множеството пропуски и спасявания на вратаря Давид Хил. Начо (72) и Марко Асенсио (76) се разписаха, а гредите на два пъти отказваха голмайстора Карим Бензема.

Гостите от Мадрид имаха инициативата през целия мач, но въпреки това домакините първи имаха шанс да поведат в 12-ата минута, когато Алфонсо Еспино получи топката в наказателното поле и стреля към далечния десен ъгъл, но нацели страничната греда. Четири минути по-късно Марко Асенсио имаше отлична възможност и отправи мощен удар, спасен от Давид Хил.

В 18-ата минута Асенсио изведе Карим Бензема очи в очи с Хил, който отново се намеси по-най-добрия начин.

След леко затишие Карим Бензема стреля мощно, но разтресе напречната греда, а малко след това Дани Себайос засече центриране от корнер, но вратарят Хил отново спаси.

След почивката Реал продължи да натиска и в 50-ата минута Родриго шутира, но и той бе отказан от Хил. Седем минути след това бразилецът отново излезе на добра позиция, но ударът му излезе в аут.

В 58-ата минута Федерико Валверде също имаше шанс да отбележи, но ударът му не намери целта. Шест минути по-късно Карим Бензема за втори път в мача спрян от гредата, като този път уцели десния страничен стълб.

Давид Хил капитулира в 72-ата минута, когато Орелиен Чуамени пусна към Начо и той се разписа с далечен удар по земя за 0:1. Четири минути по-късно "белият балет" си реши всичко с бърза контраатака, завършила с пас на Федерико Валверде към Марко Асенсио, който с техничен удар прати топката в далечния ъгъл на вратата за 0:2. До края мачът просто се доиграваше.

След успеха си „кралете“ събраха 62 точки в актива си, като изостават на 10 от лидера Барселона и са на пет пред третия Атлетико (Мадрид), който също като каталунците е с мач по-малко. Кадис е на 15-ата позиция с 31 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!