Шампионът Реал (Мадрид) се измъчи здравата при визитата си на последния Уеска и спечели трудно с 2:1 след обрат в мача от 22-ия кръг на испанската Ла Лига. Гостите бяха без капитана си Серхио Рамос, който е претърпял операция на коляното и според медиите ще отсъства от терените за около шест седмици. Изненадващ герой за "белия балет" в тази среща бе защитникът Рафаел Варан, реализирал и двата гола за успеха.

През първата част нито един от двата тима не успя да реализира някое от положенията си и гол нямаше. В 34-ата минута Бензема бе най-близо до попадението, но вратарят Алваро Фернандес отрази удара на французина.

Малко след почивката Микел Рико уцели напречната греда на вратата, пазена от Тибо Куртоа. Скоро след това Хавиер Галан (48) изненадващо изведе домакините напред в резултата след асистенция на Шинджи Оказаки и мощен удар от далечна дистанция. В 50-ата минута Уеска можеше да удвои аванса си, но Рафаел Мир Висенте прати топката в гредата.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Играчите на Зинедин Зидан реагираха сравнително бързо и пет минути по-късно и Бензема уцели гредата от пряк свободен удар. Топката обаче стигна до Рафаел Варан (55), който с глава я прати в мрежата на Фернандес за 1:1.

В 64-ата минута Куртоа се отличи със страхотно спасяване след изстрел на Рафаел Мир Висенте. Малко след това две спасявания на Фернандес не позволиха на Бензема да даде аванс на Реал. Едва в края Рафаел Варан (84) се превърна в героя на „белия балет“, пращайки топката от близка дистанция във вратата на Уеска, за да осигури победата на "кралете".

След успеха си Реал се изкачи на втора позиция с 43 точки и има три повече от Барселона, който не е изиграл мача си от кръга срещу Бетис в Севила, но изостава на 7 зад градския съперник Атлетико, който е с две срещи по-малко. Уеска остава на дъното с 16 точки.

По-рано през деня Леванте и Гранада завършиха 2:2 в друга среща от кръга.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА