ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на efbet Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Валенсия препъна у дома лидера Реал Мадрид и двата тима завършиха зрелищно 2:2 на „Местая“ в среща от 27-ия кръг на испанската Ла Лига. Хората на Рубен Бараха поведоха с 2:0 след ужасяващи изяви на „кралете“ в защита и голове на Уго Дуро (27) и Роман Яремчук (30), но Винисиус Жуниор (45+5, 76) заби две попадения и донесе точката за "кралете", а реферът Хил Мансано скандално даде последен съдийски сигнал точно преди центрирането, след което Джуд Белингам вкара с глава топката за трети път в мрежата на домакините и можеше да донесе трите точки за "белия балет". Съдията незабавно бе заобиколен от футболистите на гостите и в крайна сметка се стигна до червен картон за Белингам.

Двубоят ще бъде запомнен и с тежката контузия, който получи защитникът на Валенсия Диакаби в края, както и с отменената дузпа за „прилепите“ в първата минута на добавеното време на срещата.

Първият точен удар в срещата дойде след четвърт час игра. Отправи го Камавинга с глава след центриране на Белингам, но французинът стреля право в ръцете на Мамардашвили. Валенсия се възползва от нестабилната игра на „кралете“ в дефанзивен план и поведе в 27-ата минута, когато Винисису Жуниор загуби топката, след което Фулкие я центрира на втора греда, където Фран Перес я засече нескопосано, но тя стигна до Уго Дуро, който с глава матира Лунин за 1:0.

„Прилепите“ нанесоха втория си удар три минути по-късно. Карвахал направи брутална грешка. Той върна топката назад, като изведе перфектно Роман Яремчук, а украинецът я пусна покрай сънародника си за 2:0.

Три минути преди почивката Тони Кроос опита шут от пряк свободен удар, но не намери очертанията. В петата минута на добавеното време Реал Мадрид върна интригата в мача. Карвахал се включи в атаката и пусна ниска топка в наказателното поле. Там Диакаби и Мамардашвили се поколебаха и вратаря посегна за топката, но тя мина зад него. Там Винисиус само това чакаше и сложи крак, за да намали на 2:1.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

След почивката в 55-ата минута гостите една не вкараха втори  гол. Ферлан Менди намери Джуд Белингам в добра позиция. Той елиминира Москера и насочи топката към вратата, но Мамардашвили успя да се намеси с крак. Пет минути след това Перес подаде към Диего Лопес. Появилият се като резерва футболист засече кълбото, но Лунин се отличи с фамозна намеса.

Анчелоти пусна в игра Лука Модрич и Браим Диас. Двайсет минути преди края именно двамата комбинираха и младият халф с външен фалц завъртя топката покрай страничната греда. Шест минути по-късно паритетът бе възстановен. Браим Диас центрира топката на главата на Винисиус, който я прати в мрежата за 2:2. Останаха съмнения за засада, но след дълго преразглеждане с ВАР се оказа, че такава няма. Реал тръгна да печели срещата, но ентусиазмът беше секнат, след като Чуамени неволно падна върху Диакаби и нарани тежко крака му, а бранителят бе изнесен на носилка.

Дълбоко в добавеното време съдията отсъди дузпа за домакините за нарушение срещу Уго Дуро. Арбитърът обаче провери ситуацията на монитора и прецени, че действията на Фран Гарсия са били чисти. Най-скандалната ситуация се случи в деветата минута от добавеното време. Тогава Реал изпълни корнер, последва разиграване, топката първоначално бе избита, но се върна около наказателното поле, стигна до Браим Диас, който центрира в наказателното поле и някъде там реферът наду свирката. Топката стигна до Джуд Белингам и той с глава отбеляза, но голът не бе зачетен, а англичанинът получи червен картон след последвалите разправии.

След равенството Реал е на върха с 66 точки, а Валенсия е на деветата позиция с 37 пункта.

ВАЛЕНСИЯ - РЕАЛ МАДРИД 2:2
1:0 Уго Дуро (27), 2:0 Роман Яремчук (30), 2:1 Винисиус Жуниор (45+5), 2:2 Винисиус Жуниор (76)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!