Реал (Мадрид) излъга градския съперник Хетафе с 1:0 на „Сантяго Бернабеу“ в мадридски сблъсък от 34-ия кръг на испанската Ла Лига. Марко Асенсио (70) вкара красив гол за успеха на експерименталния състав на Карло Анчелоти, който не включи в групата за мача Карим Бензема, Родриго и Давид Алаба, а Дани Карвахал беше наказан и също почиваше за реванша срещу Манчестър Сити от полуфиналите на Шампионската лига следващата седмица. Лошата новина за Анчелоти бе контузията в коляното, която Едуардо Камавинга получи в края на двубоя. 

Първото полувреме премина под диктовката на Реал, който имаше 71% владение на топката, но отправи един-единствен точен удар.

Първата сериозна ситуация в мача дойде в 66-ата минута, когато Хуан Иглесиас стигна до добро подаване и стреля към горния ляв ъгъл от границата на наказателното поле, но Тибо Куртоа направи фантастично спасяване.

Четири минути след това Реал Мадрид излезе напред в резултата. Лукас Васкес намери Марко Асенсио, а той отправи изключителен удар от далечна дистанция към близкия ляв ъгъл, с който не остави шансове на Давид Сория – 1:0.

Шест минути след това Мариано Диас изведе Винисиус Жуниор в наказателното поле, бразилецът напредна и прати топката в мрежата на Хетафе за втори път, но голът не бе признат заради засада, тъй като Мариано се забави с подаването.

Три минути след това Асенсио нанесе нов много добър удар, който този път бе отразен от Сория и с това преднината на Реал се запази.

Така „кралете“ се върнаха на второто място с актив от 71 точки, на две пред градския съперник Атлетико, който е с мач в аванс. Хетафе остава в зоната на изпадащите на 18-о място в 34 точки.

РЕАЛ (МАДРИД) - ХЕТАФЕ 1:0
1:0 Марко Асенсио (70)

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!