Реал (Мадрид) спечели с 2:1 при трудната си визита на Атлетик (Билбао) в мач от 21-ия кръг на испанската Ла Лига и увеличи аванса си на върха във временното класиране до 8 точки. Карим Бензема (4, 7) вкара и двата гола за "кралете", а Сансет (10) бе точен за баските. 

И трите гола на "Сан Мамес" паднаха още до 10-ата минута. Още в 4-ата Кроос намери в наказателното поле Бензема, а французинът прати топката в далечния ъгъл на вратата, пазена от Агиресабала. Три минути след това Бензема вкара за втори път в мача, като този път насочи топката към долния ляв ъгъл. След още три минути "лъвовете" успяха да върнат един гол с мощен изстрел на Ойхан Сансет. Топката се отби в левия страничен стълб и влетя във вратата на Тибо Куртоа. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

До края на полувремето пропуски направиха Венседор и Сансет от домакините и Валвереде от гостите. И тримата не намериха очертанията на вратите от изгодни позиции.

След почивката "кралете" имаха инициативата, баските дебнеха за шансове на контраатаки. При една от тях след час игра Иняки Уилямс нанесе удар и Куртоа спаси. Четвърт час преди края Раул Гарсия прати топката над вратата. В 81-ата минута Агиресабала показа рефлекс и отрази изстрел на Еден Азар, а пет минути по-късно Нико Уилямс мина през защитата на Реал, но не успя да преодолее вратаря Куртоа.

С успеха си "белият балет" събра 46 точки на върха в класирането, докато вторият Севиля е с 38. Атлетик е десети с 24 точки. 

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА