Шампионът Реал (Мадрид) завърши 0:0 у дома с носителя на Купата на Краля Бетис в мач от последния 38-и кръг на испанската Ла Лига. Преди първия съдийски сигнал и двата тима взаимно си направиха шпалири.

Срещата беше по-специална за Марсело и Иско, които се сбогуваха с привържениците на „Сантяго Бернабеу“, тъй като договорите им изтичат и няма да бъдат подновени. Последен двубой за гостите от Севиля изигра ветеранът Хоакин, който влезе след почивката и стана вторият футболист с 600 мача в испанския елит.

Мачът беше изпълнен с доста ситуации, повече за домакините, но гол така и не падна. Карим Бензема, Родриго, Едуардо Камавинга и Каземиро пропуснаха за Реал изгодни положения, а Хуанми, Хоакин и Уилиан Жозе не успяха да преодолеят Тибо Куртоа.

След равенството Реал завършва сезона с 86 точки и му предстои финал срещу Ливърпул в Шампионската лига на 28 май (събота) в Париж на "Стад дьо Франс". Бетис пък подпечата петата си позиция в крайното класиране с 65 точки.

В друга среща от кръга изпадналият Леванте срази като гост Райо Валекано с 4:2 и събра 35 точки на предпоследната позиция. "Печеличките" са 12-и с 42 точки.