Втородивизионният испански тим Фуенлабрада обяви рекорден брой от 28 случая на коронавирус. От тима от родния град на една от звездите на испанския футбол Фернандо Торес уточниха, че към първоначалните 16 положителни проби днес са получени още 12, с което общият брой на заразените става 28.

На двама от новозаразените тестовете показват наличието на антитела, което означава, че са преминали вируса, въпреки положителните проби. Всички заразени са изолирани и се лекуват, а един от тях е в болница.

"Искаме да изразим болката и притеснението ни от последните PCR тестове, които увеличиха броя на заразените в отбора до 28. Имаме 12 нови случая на COVID-19, въпреки че тези хора дадоха отрицателни тестове миналата събота и стояха по стаите си в последните шест дни", съобщават от клуба.

Тимът е осми във временното класиране на Сегунда дивисион и заради положителните проби отборът не можа да изиграе мача си срещу Депортиво (Ла Коруня) от последния кръг на редовния сезон. Победа може да изстреля отбора на плейофен сблъсък за промоция в Ла Лига. Двубоят все пак ще бъде изигран, но все още няма официално обявена дата.