Виляреал разби у дома Севиля с 3:0 в мач от 24-ия кръг на испанската Примера дивисион. Това бе първи успех за „жълтата подводница“ в елита от ноември насам.

Домакините поведоха с гол на Алваро Гонзалес (20) след центриране на Санти Касорла от корнер. Две минути след това Бонера получи контузия и бе сменен от Фунес Мори.

Севиля можеше да изравни резултата в 28-ата минута, когато Андре Силва свали с глава топката към Мунир Ел Хадади, който отправи силен удар и Серхио Асенхо спаси.

Виляреал бе близо до втори гол в 41-ата минута, когато Томаш Вацлик спаси удар на Карлос Бака. Четири минути след това домакините все пак удвоиха аванса си. Карлос Бака получи отличен пас в наказателното поле на и с пета подаде към Екамби, който вкара на опразнена врата.

Серхио Асенхо спаси опасен удар на Сарабия в 50-ата минута, а осем след това Мунир Ел Хадади стреля с глава право в ръцете на Асенхо. Пред Педраса се откри чудесна възможност в 62-ата минута, но Томаш Вацлик бе на мястото си и спаси.

Домакините имаха претенции за дузпа в 84-та минута, когато след центриране на Сарабия топката срещна ръката на Алваро, но съдията Гонсалес Гонсалес си замълча. Две минути след това Виляреал реализира трети гол. Морланес подаде към Алфонсо, който проби отляво, навлезе в наказателното поле на Севиля и с прецизен удар оформи крайния резултат.

Виляреал можеше да реализира и четвърти гол в 89-ата минута, когато след удар на Екамби топката срещна левия стълб на вратата на Вацлик.

След третата си загуба в последния пет мача Севиля остава четвърти с 37 точки и на една пред петия Хетафе. Виляреал се изкачи на 18-о място с 23 точки, колкото има и предпоследния Райо Валекано, но с по-добра голова разлика.

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН - СЕЗОН 2018/19