Двата гола на Кристиано Роналдо срещу Селта при победата с на Реал (Мадрид) с 4:1 донесоха пореден рекорд на португалеца. Той подобри постижението на бившия английски национал Джими Грийвс по най-много реализирани попадения в първенствата от Топ 5 на Европа.

Грийвс, който в момента е на 77 години, има 366 гола, вкарани като играч на Челси, Милан, Тотнъм и Уест Хям. Роналдо вече е с 368 за Манчестър Юнайтед и Реал (Мадрид). Португалецът стига до своя рекорд с 46 мача по-малко от тези на англичанина.

Както е известно Кристиано Роналдо започна кариерата си в Спортинг (Лисабон), който е извън Топ 5 на първенствата в Европа, където вкарва три гола преди да премине в Манчестър Юнайтед през 2003 година. При „червените дяволи“ той има 84 попадения в 196 шампионатни мача.

Неговите реализаторски показатели скочиха след трансфера му в Реал (Мадрид) през 2009 година. В пет от седемте му сезона за „белия балет“ португалецът има повече вкарани голове, отколкото изиграни мачове. Като цяло в Примера дивисион се е разписал 284 пъти в 264 срещи.

Досегашният рекорд на Грийвс, който беше с 46-годишна давност, беше постигнат за същия брой сезони, като новото постижение на Роналдо. Кариерата в елитните дивизии на бившия английски национал протича в периода 1957-71 година. Той започва в Челси, където се разписва 124 пъти в 157 мача, преди да премине в Милан през 1961-а. В Италия записва девет гола в 12 мача и се връща в Англия.

На Острова облича екипа на Тотнъм и бележи 220 пъти в 321 двубоя. През 1970 година се мести в Уест Хям, където вкарва 13 гола в 38 мача в рамките на един сезон. След това носите екипите на играещите в по-долните дивизии Брентууд, Челмсфорд, Барнет и Уудфорд.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН