Европейският шампион с Португалия от това лято Кристиано Роналдо се разбра с ръководството на Реал (Мадрид) за продължаване на изтичащия му следващото лято договор с клуба, съобщава „Марка”.

Новият контракт ще бъде подписан в понеделник или вторник следващата седмица и ще бъде до 30 юни 2021 година. В края на договора голмайсторът, който е на „Сантяги Бернабеу” от лятото на 2009 година, ще е на 36 години и ще е изиграл вече 12-ия си сезон с екипа на „белия балет”.

Мениджърът на португалеца Жорже Мендеш ще се срещне в следващите часове с генералния директор на „кралския” клуб Хосе Анхел Санчес, за да бъдат уточнени всички детайли по новия договор на нападателя.   

Още в началото на месеца испанските медии информираха, че заплатата на футболиста може да достигне 23 милиона евро годишно с подписването на новия договор. Президентът на Реал Флорентино Перес първоначално е бил против подписването на толкова дългосрочен договор, като предложението му е било за два сезона, но представителят на Роналдо е успял да го убеди. Без съмнение португалецът ще остане най-добре платеният футболист в клуба.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!