Селта изтърва втора поредна победа над Реал (Мадрид) и завърши 2:2 с него в реванш от 1/4-финалите за Купата на Краля. Така тимът от Виго се класира за 1/2-финалната фаза с общ резултат 4:3, след като бе спечелил с 2:1 в Мадрид на „Сантяго Бернабеу”.

Очаквано гостите от испанската столица започнаха по-активно в търсене на ранен гол, но в първите минути пропуски направиха Иско, чийто удар бе спасен от Серхо Алварес, и Бензема, шутът на който бе блокиран от Ронкалия. Последваха положения и за домакините, но те бяха пропилени от Джон Гуидети и Яго Аспас.

В 26-ата след центриране отдясно Роналдо отправи удар с глава, вратарят Алварес изби в напречната греда, а при добавката португалецът прати топката в лявата греда с шут от едва 2-3 метра. В 40-ата минута Гуидети прати истинска бомба към близкия ъгъл на Кико Касийя, а вратарят на гостите изби в корнер с великолепно спасяване.

Изненадващо в 44-ата домакините от Виго поведоха в резултата, след като първо Касия спаси удар на Джон Гуидети, а след това топката се удари в крака на Данило и се стигна до автогол.

След почивката „белият балет” продължи да търси така желания гол и го постигна чрез Кристиано Роналдо (62), който отправи неспасяем изстрел от пряк свободен удар и изравни за 1:1. Пет минути по-късно Серхио Рамос пропусна с глава от близка дистанция. В 69-ата минута след ново изпълнение от фаул на Роналдо топката тупна коварно, но не намери очертанията на вратата.

Треньорът на гостите Зинедин Зидан пусна в атака Лукас Васкес и Алваро Мората за финален натиск, но домакините стигнаха до втори гол след шут на Даниел Вас (85). В самия край Лукас Васкес (90) изравни за 2:2 след пас на Бензема, но в четирите минути добавено време Реал не успя да стигне до трети гол.

Така Селта разби мечтите на Реал за требъл този сезон и продължава напред в турнира.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН