Селта се наложи над Райо Валекано с 3:0 в мач от 25-ия кръг на испанската Ла Лига.

Всичките попадения за галисийския тим паднаха след почивката, като на два пъти се разписа звездата на Селта Яго Аспас. Между тези две попадения Пате Сис от Райо Валекано си вкара автогол.

Със спечелените 3 точки тимът на Селта Вито се изкачи на десето място в класирането. Райо Валекано остана на седма позиция, но се отдалечава от мястата, които давам право на участие в евротурнирите.

Елче и Валядолид завършиха 1:1 по-рано през деня. Гостите завършиха срещата с 9 човека, тъй като двама техни съотборници бяха отстранени с червени картони.

А домакините от Елче изравниха в 6-ата минута на добавеното време, което беше общо 10 минути.

Още в 4-ата минута канадският нападател на гостите Кайл Ларин изведе тима си напред в резултата, след като в наказателното поле успя първи да се добере до спорна топка, изпратена там от Лукас Оласа.

Въпреки ранното попадение, домакините опитаха да стигнат до равенство, но това не се случи в редовните 90 минути. В 6-ата минута на добавеното време при една отбита топка Тете Моренте я посрещна и я прати в мрежата за 1:1. Валядолид завърши мача с 9 човека, тъй като в последните секунди на добавеното време Алваро Агуадо и Мартин Хонгла бяха отстранени с втори жълти картони.

Точката не помага кой знае колко на Елче, които остават на последното 20-о място с 13 точки, на цели 10 от 19-ата позиция, която сега се заема от Валенсия. Отборът на Валядолид е 13-и с 28.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!