Испанският шампион Барселона е получил сензационна оферта от катарски бизнесмени за имиджовите права на името си, което да се използва от клуб в шампионата на страната, която бе домакин на Световното първенство в края на 2022 година.

На каталунците е предложено да им се плаща по 100 милиона евро на година, за да използват името им за катарския тим, съобщава „Radio Catalunya“.

Засега проектът с катарския Барселона е в начален стадий, тъй като има доста неизвестни, но създателите му са готови да инвестират сериозна сума пари, за да превърнат проекта в реалност.

Като се има предвид трудната финансова ситуация, в която се намира Барса, шансът да спечели пари би бил добре дошла възможност за шампиона на Ла Лига. Това може да помогне на каталунците да разширят и своя обхват и фенбаза на азиатския пазар, което потенциално би довело до повече приходи в бъдеще.

Всичко е в много начален етап в този момент и няма много яснота какво прави Барселона за това предложение и позицията, която заема относно свързването на името му с друг клуб от лигата на Катар. Повече развитие може да се очаква през следващите седмици.

Новината за изненадващото предложение идва след посещението на президента на клуба Жоан Лапорта в Катар по-рано този месец в търсене на нови спонсори.