Третодивизионният Културал Леонеса сензационно победи у дома елитния Атлетико (Мадрид) с 2:1 след продължения и го изхвърли от турнира за Купата на Краля, поднасяйки най-голямата изненада на 1/16-финалите.

През първата част съперниците не успяха да си вкарат гол, а след почивката гостите поведоха с попадение на Анхел Кореа (62), възползвал се от асистенция на Жоао Феликс.

Домакините не се предадоха и изравниха чрез Хулен Кастанеда (83), а до края на редовното време „дюшекчиите“ не съумяха да се разпишат отново и се стигна до продължения. В тях футболистите на Културал Леонеса изненадващо поведоха чрез Серхио Бенито (108) след пас на Гуно.

Усилията на гостите да стигнат до изравняване и евентуално дузпи не се увенчаха с успех и в крайна сметка те напуснаха безславно надпреварата.

И друг елитен тим в лицето на Ейбар също напусна турнира след поражение с 1:3 при визитата си на третодивизионния Бадахос. Фоби (8), Коредера (21-дузпа) и Пабло Васкес (72) бяха точни за домакините, а Чарлес (29-дузпа) се разписа за гостите.

Втородивизионният Мирандес пък елиминира Селта след успех с 2:1 след продължения. Матеус Барозо (28-дузпа) и Антонио Санчес (114) бяха точки за домакините, а Пионе Систо (75) вкара за гостите от Виго, но и те като Атлетико и Ейбар отпаднаха от турнира.