Реал (Мадрид) сензационно изхвърча от турнира за Купата на Краля, след като загуби у дома от Реал Сосиедад с 3:4 в истински голов спектакъл от 1/4-финалите на надпреварата.

Срещата на „Сантяго Бернабеу“ бе изключително динамична и изпълнена с емоции. Освен седемте гола имаше още две попадения, които не бяха признати от ВАР – по едно и за двата тима.

Преотстъпеният от „кралския“ клуб на баските Мартин Йодегаард (22) шокира домакините с добавка след отразен удар на Александер Исак. Топката рикошира и в тялото на Едер Милитао. Футболистите на Зинедин Зидан обаче не успяха да реагират на удара до края на първата част, въпреки че установиха натиск.

В 38-ата "белите" удариха напречната греда след удар с глава на Серхио Рамос. И да беше паднал гол, нямаше да бъде зачетен, тъй като бе маркирана засада. В последната минута на първата част Александър Исак получи зад гърба на защитата. Нападателят обаче пропиля положението, пращайки топката над вратата.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Малко след началото на втората част в 49-ата минута Йодегаард изведе Исак с ниско подаване и нападателят реализира гол, който обаче не бе зачетен след преразглеждане на ситуацията с ВАР. Пет минути след това Бареначея финтира Начо Фернандес и центрира към Исак (54), който отбеляза красив гол за 0:2. Малко след това Исак (56) реализира ново зрелищно попадение и направи разликата класическа.

Марсело (59) бързо върна един гол след подаване на Диас, но гостите от Сан Себастиан възстановиха аванса си десет минути по-късно. Исак нахлу отдясно и центрира към непокрития Микел Мерино (69), който вкара за 1:4.

В 78-ата минута Винисиус Жуниор вкара гол с глава, но малко след това ВАР се намеси и не призна попадението на бразилеца заради засада. Натискът на домакините продължи и Родриго (81) намали на 2:4. Добавеното време на срещата бе 6 минути, а в първата от тях Начо Фернандес (90+3) се разписа за 3:4. Финалният щурм на „белия балет“ не даде резултат и в крайна сметка Реал Сосиедад де класира за 1/4-финалите на турнира.