Реал (Мадрид) се върна на пътя към победите и след двете си поредни загуби в рамките на последната седмица надви у дома Малага с 2:1 в среща от 19-ия кръг на испанската Примера дивисион. Серхио Рамос (35, 43) вкара и двата гола за успеха, а Хуанми (63) се разписа за гостите.

Още в 12-ата минута Кристиано Роналдо направи сериозен пропуск сам срещу вратаря на гостите Карлос Камени, който изби удара на португалеца. Три минути по-късно и Бензема пропусна от изгодна позиция, след като не успя да засече топката технично с пета.

При ответната атака на гостите Гонсало Кастро шутира по земя диагонално и нацели гредата, а нямаше и кой негов съотборник да направи добавка. Две минути по-късно Чори Кастро шутира и вратарят на домакините Кейлор Навас изби. В 25-ата минута Марсело напусна принудително с травма. На мястото на бразилеца в игра се появи халфът Иско и Реал заигра с трима бранители.

След изпълнение на корнер от Тони Кроос се стигна до гол с глава на не кой да е, а на Серхио Рамос (35), който в края на миналата седмица си вкара автогол срещу бившия си клуб Севиля (1:2) за първата загуба на Реал след уникална серия от 40 срещи без поражение. Този път централният бранител се разписа в противниковата врата. Малко преди почивката Серхио Рамос (43) вкара и втори гол след статично положение. Тони Кроос центрира от фал, а Серхио Рамос засече топката отблизо с крак за 2:0. При това положение останаха сериозни съмнения за засада.

В последните секунди на полувремето Микел Вийянуева от гостите за малко не си отбеляза автогол, като топката се отклони от близката греда.

Второто полувреме бе по-скучно, като „белият балет” разиграваше продължително топката и не търсеше задължително трети гол. Вместо това „кралският” клуб инкасира попадение, което върна интригата в мача. Веенецуелският национал Хуан Пабло Аньор – Хуанми (63) от близка дистанция се разписа за 2:1, възползвайки се от объркване в отбраната на домакините. Минута по-късно андалуският тим можеше да изравни, но Кейлор Навас спаси след шут на Чори отляво ниско по диагонала.

В 74-ата за малко гостите не си вкараха автогол. Топката беше върната от центъра към вратаря Камени, който не можа да я спре, но все пак я настигна на сантиметри от голлинията и я изби. Кристиано получи възможност за добавка, но я пропиля, а минута по-късно португалецът направи нов пропуск след удар по диагонала, пращайки топката в гредата.

До края на мача Реал запази преднината и спечели трите точки, продължавайки да оглавява временното класиране с 43 точки. Малага е на 13-а позиция с 21 точки преди останалите срещи от кръга.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН