Севиля и Виляреал сътвориха спектакъл за зрителите в двубоя помежду си от 32-ия кръг на Примера. Срещата завърши при резултат 2:2, а  двата тима получиха по един червен картон.

Отборът на Виляреал поведе в 36-ата минута с гол на Дани Раба, който засече топката в наказателното поле за 1:0 за гостите. 

Севиля остана с човек по-малко в 62-ата минута, когато влезлият като резерва в 54-ата минута Висам Бен Йедер получи два жълти картона и съответно червен за реплики към главния съдия. В 68-ата минута Карлос Бака бе изведен отлично и не сгреши за втори гол във вратата на домакините - 2:0.

Малко по-късно Хауме Коста отнесе втори жълт картон, а с това и червен и напусна игра. Севиля пък пропусна дузпа, но грешникът Нолито върна един гол малко по-късно. Той засече с глава центриране и вкара за 1:2. 

Точката за Севиля донесе Стивън Н’Зонзи с изключителен удар от далечно разстояние, с който направи резултата 2:2 в 82-ата минута на двубоя.

Виляреал остава с точка преднина пред опонента си в битката за място в евротунирите. Виляреал е с 48, а Севиля е 47 точки в актива си.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН