Севиля се справи с Атлетик Билбао, побеждавайки с 1:0 на негостопримения "Сан Мамес" и си гарантира, че ще запази втората си позиция в Ла Лига и след 17-ия кръг. Тимът има актив от 34 точки, а Атлетик е на 10-ти с 21.

Отборът на Лопетеги беше надигран категорично от домакините, но изтръгна победата с хубав гол на Томас Дилейни в 38-ата минута. 

За домакините на терена се завърна Икер Муниан, който изведе своите с капитанската лента. Иняки Уилямс и Раул Гарсия си партнираха в атака, но и двамата направиха пропуски, които се оказаха решаващи за крайния изход на двубоя. 

Баските останаха без победа в 8-и пореден мач от Ла Лига и не можаха да продължат успешната си серия срещу Севиля на "Сан Мамес", която включваше 10 победи от предишните 11 срещи.

В началото се създаде впечатление, че Севиля ще иска да доминира в средата на терена. Дилейни можеше да открие резултата след удар с глава в 7-ата минута, но ударът му се оказа неточен. Много бързо действията се пренесоха пред противниковата врата. Иняки Уилямс изскочи на добра позиция, но шутира в аут, а изстрел на Дани Гарсия срещна гредата.

Атлетик имаше огромно надмощие, но гостите съумяха да поведат с красиво изпълнение на Дилейни в 38-ата минута. Датчанинът получи топката от Гонсало Монтиел и с прецизен удар под гредата направи безпомощен Унай Симон. В края на полувремето Иняки Уилямс подаде на Муниаин, но той направи по-трудното и не уцели вратата, а в добавеното време на първата част гредата спря и Унай Венседор.