Севиля победи градския съперник Бетис с 1:0 в градското дерби от 27-ия кръг на испанската Ла Лига. Това бе юбилеен сблъсък №100 между двата тима в първенството, като Севиля вече има 47 победи, срещу 30 загуби и 23 равенства, а Бетис е без успех от 2018 година насам.

Възпитаниците на Хулен Лопетеги излъгаха противника с гол на Юсеф Ен-Несири (27), който с Лукас Окампос и Иван Ракитич най-сериозно тормозеше отбраната на гостите. Бетис стигна до попадение в 72-ата минута чрез Хуанми, но то не бе зачетено заради засада.

В 88-ата минута гостите можеха да изравнят, след като Карим Рекик изчисти лошо топката в тялото на Иглесиас, след това тя се насочи към вратата, но в последния момент Диего Карлос изчисти пред голлинията.

След успеха си Севиля остава на четвърта позиция с 51 точки. Бетис прекъсна серия от четири победи и заема шесто място с 42 точки.

В други срещи от кръга по-рано през неделния ден Селта и Атлетик (Билбао) завършиха 0:0, Гранада надви Реал Сосиедад с 1:0, а Ейбар загуби с 1:3 от гостуващия Виляреал.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА