Севиля завърши при 2:2 у дома срещу Райо Валекано в среща от 9-ия кръг на Ла Лига и записа трети мач без победа. 

Двубоят започна с размяна на положения - Ориан Ниланд спаси удар на Иси Паласон в 17-ата минута, а две по-късно Хуанлу Санчес стреля покрай вратата на Райо.

Стигна се до 21-ата минута, когато Неманя Гудел опита да изчисти топката, но вместо това, тя стигна до Оскар Валентин в наказателното поле на Севиля и халфът на Райо порази вратата на андалусийците (1:0).  

След половин час игра Раул де Томас изведе Алваро Гарсия на прекрасна позиция в наказателното поле, откъдето крилото прехвърли Ниланд – 2:0 за гостите.

Севиля върна интригата пет минути след началото на втората част, когато Лоик Баде комбинира с Джибрил Соу и той от границата на наказателното поле прати топката в мрежата след лек рикошет в гредата (1:2).

В следващите минути отбраната на мадридчани имаше доста работа, като в 58-ата минута Юсеф Ен Несири пропиля добър шанс.

Три минути след това Столе Димитриевски се намеси страхотно, спасявайки удар на Доди Лукебакио от границата на наказателното поле.

Домакините продължиха да са по-активни и това им донесе изравнително попадение в 6-ата минута на добавеното време. Тогава Юсеф Ен Несири се пласира най-добре при корнер и с глава засече центриране на Иван Ракитич в мрежата на гостите – 2:2.

Райо Валекано събра 13 точки и се изкачи на 7-ото място във временното класиране, докато Севиля излезе 13-и с 8 точки в актива си.