Реал Сосиедад загуби у дома от Севиля с кошмарното 0:4 в мач от 17-ия кръг на испанската Примера дивисион. Уисам Бен Йедер (25, 29, 83) се отличи с хеттрик, а един гол за андалусците добави Пабло Сарабия (73).

В рамките на само четири минути френският нападател Уисам Бен Йедер (25, 29) шокира на два пъти баските, като за втория гол му асистира Франко Васкес. До края на полувремето домакините не успяха да се съвземат и да отвърнат подобаващо на удара.

След почивката тимът от Сан Себастиан се опита да стигне до попадение, което да върне интригата в мача, но получи трето в своята врата. Пабло Сарабия (73) спря устрема на домакините и след асистенция на Бен Йедер направи резултата класически в полза на севилци. Десет минути по-късно Уисам Бен Йедер (83) увенча превъзходната си игра с ново попадение, оформяйки своя хеттрик и крайното 0:4 след пас на Николас Пареха.

С успеха си Севиля изпревари Барселона поне за 24 часа, изкачвайки се на втората позиция във временното класиране с 36 точки и на 4 зад Реал (Мадрид). Катлунците обаче са с мач по-малко и още утре може да се върнат на втората позиция, ако победят като гости Виляреал. При равенство на „Ел Мадригал” Севиля ще остане на второто място. Реал Сосиедад записа втора домакинска загуба този сезон и е шести с 29 точки преди останалите срещи от кръга.   

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН -ТУК!