Севиля победи у дома Лас Палмас 1:0 и записа първа победа за сезона в Ла Лига. Единственото попадение в срещата от 5-ия кръг вкара Доди Лукебакио (71). Другата важна новина от деня беше излизането на терена с номер 4 за Севиля на местната легенда и един от най-добрите централни защитници в последните 15 години в света Серхио Рамос, който се завърна в родния си клуб след 18 години.

Гостуването на Лас Палмас на стадион "Рамон Санчес Писхуан" не започна по най-добрия начин. По-рано вчера вестник Марка написа, че 15 футболисти, двама физиотерапевти и други административни фигури са пропуснали полета, планиран за тима от Канарските острови за Андалусия. Това се е случило заради закъсняло пристигане на самолета на летището и прекалено късо приемане на пасажерите. Хората от клуба са били в кафенето, когато вратите са били затворени. Няколко часа по-късно е организиран извънреден полет от Лас Палмас до Севиля, за да се съберат играчите.

Мачът започна с двуостри атаки, но гостите от Лас Палмас можеха да открият резултата още след 30 секунди игра, но Джонатан Виера пропусна. Минути по-късно Рафа Мир опита да се разпише, но вратарят Алваро Валес спаси.

След това до края на полувремето дойдоха моментите на Рамос, който най-напред блокира удар на противник от близо, а след това отне чисто топката от Сори Каба, въпреки претенциите на гостите за дузпа. Белгийското крило Доди Лукебакио обаче донесе успеха на домакините в 71-ата минута, след като беше най-съобразителен след отбита топка и с левия крак я прати в мрежата.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!