Севиля излъга у дома лидера Атлетико (Мадрид) с 1:0 в дербито от 29-ия кръг на испанската Ла Лига и завърза битката за титлата. Маркос Акуня (70) се превърна в герой за андалусците.

Домакините започнаха силно и в първите минути се настаниха в противниковата половина. В 7-ата минута Саул Нигес фаулира Иван Ракитич в наказателното поле и Хесус Хил Мансано отсъди дузпа за Севиля. Лукас Окампос обаче се разколеба при удара от бялата точка и вратарят Ян Облак направи чудесно спасяване. Андалусци продължиха да атакуват и за първата част отправиха 12 удара, но не успяха да се разпишат.

Малко след почивката Анхел Кореа опита да намери Луис Суарес, но нападателят не успя да овладее топката добре. Малко по-късно уругваецът получи жълт картон, което означава, че пропусна следващия мач на Атлетико.

Домакините стигнаха до гол в 70-ата минута, когато Хесус Навас успя с последни сили да достигне до топката преди тя да излезе в аут и я центрира, а Маркос Акуня засече подаването и реализира за 1:0. В началото на атаката обаче имаше явна игра с ръка на футболист на андалусци, което бе подминато от съдиите. До края на мача гостите се опитаха да изравнят и можеха да го направят в първата минута от добавеното време, но Боно спаси удара на Анхел Корея.

Така разликата между Атлетико и шампиона Реал остава само 3 точки, а Барселона е на трета позиция с точка по-малко от "кралете". Севиля се утвърди на четвъртото място с 58 точки и на 4 зад каталунците.