Севиля се възползва от грешката на шампиона Атлетико (Мадрид) и след домакинска победа над Еспаньол с 2:0 в седмия кръг на Ла Лига излезе на второ място във временното класиране заради по-добрата си голова разлика. 

Андалусци показаха характер, защото в последния около половин час играха с човек по-малко, но независимо от това намериха начин да стигнат до трите точки. В 66-ата минута новият им халф Томас Дилейни беше изгонен след ва жълти и червен картон. 

Юсеф Ен-Несири (13) даде ранен аванс на Севиля, след като на празна врата засече подаване на Хесус Навас. Гол на Раул де Томас за Еспаньол в 25-ата минута не беше признат заради засада. В самия край пък друго ново попълнение на домакините Рафа Мир (87) оформи крайния резултат.

След успеха си Севиля събра 14 точки и изпревари Атлетико на втората позиция по голова разлика, като двата тима изостават на 2 пункта от лидера Реал. Еспаньол е 14-и с 6 точки.

В друг мач от кръга Валенсия и Атлетик (Билбао) поделиха по точка след 1:1 на "Местая". Иниго Мартинес (69) даде аванс на баските, а Маркос Андре (90+5) изравни в последните секунди за "прилепите".

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕТО В ИСПАНИЯ