Легендата на Барселона Шави Ернандес коментира състоянието на отбора в момента, както и събития в близко и по-далечно бъдеще.

„Поддържам контакт с Меси. Той е много щастлив и спокоен в Барселона. Не сме говорили за подновяването на договора, но и двамата сме наясно, че Барселона е най-добрият клуб в света. Не го виждам в друг клуб“, коментира Шави.

Шави коментира и класирането в Примера дивисион, в което начело е Реал Мадрид: „Определено напрежението е върху Барселона. Това е нормално, защото отборът изостава с 6 точки от Реал Мадрид. Сезонът обаче не е свършил. Има още много мачове и всичко може да се случи.“

„Иниеста е фундаментален футболист за Барселона. Футболистите, които в момента правят разликата между Барселона и останалите отбори, са тримата атакуващи. С Гуардиола акцентът повече бе в средата на терена. Идеите на Гуардиола и Луис Енрике не се различават толкова много.“

„Пике има капацитета да бъде президент, лидер на Барселона. Ще бъде невероятно аз да бъда треньор, а Пике президент, но ще видим какво ни е начертала съдбата. Ще бъде сбъдната мечта. Аз имам такава идея в главата“, каза още Шави Ернандес.