Барселона победи Еспаньол с 1:0 на "Камп Ноу" в градското дерби им от 14-ия кръг на испанската Ла Лига. Легендата Шави Ернандес дебютира начело на домакините, а Мемфис Депай (48-дузпа) реализира гола. В края "папагалчетата" изпуснаха няколко изгодни възможности за изрявняване.

През първата част домакините имаха инициативата, а в 14-ата минута претендираха за дузпа за изблъскване на Нико в гръб, но съдията не посочи бялата точка. Мемфис Депай и Серхио Бускетс бяха най-близо до гола, но вратарят Диего Лопес не позволи това да се случи. Минута преди почивката късметът покри домакините. Нескопосана изява на Мингеса позволи на Раул де Томас да шутира от малък ъгъл. Топката първо рикошира в крака на Пике, а след намеса на Тер Щеген излезе в корнер. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Играчите на Шави натиснаха в началото на второто полувреме и получиха дузпа за нарушение срещу Мемфис Депай, който сам се разписа от бялата точка за 1:0. Гостите имаха добър шанс за изравняване в 68-ата минута от фаул, но стражът на Барса изби удара на Ембарба. Минута след това дълъг пъс към Раул де Томас завари неподготвени Мингеса и Пике. Нападателят на Еспаньол шутира без забавяне, но не намери целта.

В края "папагалчетата" можеха да изравнят на три пъти в рамките на пет минути. В 81-ата минута фантастичен шут на Раул де Томас от пряк свободен удар облиза дясната греда от външната страна, а малко след това резервата Ландри Диамата пропусна от изгодна позиция. В 86-ата минута мощен удар с глава на Де Томас от точката на дузпата отново се отби в дясната греда. В добавеното време Тер Щеген се намеси още веднъж решително преди Ву Лей да стреля отблизо.

След тази победа Барселона събра актив от 20 точки и излезе на 6-ото място в класирането. Еспаньол пък остава 11-и със 17 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА