Тази вечер трябва да има развитие по огромния скандал, който тресе испанския гранд Барселона от вчера.

По-късно днес се очаква спортният директор Ерик Абидал да даде обяснения пред президента на клуба Хосеп Мария Бартомеу за думите си в интервю пред вестник "Спорт", заради които си навлече гнева на звездата Лионел Меси. Босът на Барса е в Брюксел по покана на Европейския парламент и веднага след завръщането си трябва да се види с Абидал.

Припомняме, че спортният директор директно обвини играчите в бойкот срещу бившия треньор Ернесто Валверде и каза, че симулативната игра на някои от тях е станала причина за липсата на резултати, без да посочва конкретни имена.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Меси му отвърна публично в социалните мрежи и го посъветва да говори и имена и факти, а освен това скастри и цялата власт в клуба, като каза, че му е омръзнало да поема чужда отговорност. 

По-късно днес всички играчи подкрепиха аржентинската звезда, а треньорът Кике Сетиен каза, че не иска да вземе отношение и посъветва футболистите да не говорят много по темата, а да се концентрират върху гостуването на Атлетик (Билбао) утре за Купата на Краля.

Столът на Ерик Абидал се поразклати и покрай провалената мисия с намирането на заместник на контузената звезда Луис Суарес, но тогава президентът на Барса го подкрепи и каза, че ще разчита на него. 

В Испания говорят и за вариант, при който Меси да си тръгне разочарован в края на сезона.