Райо Валекано излъга у дома Барселона с 1:0 в среща от междинния 11-ия кръг на испанската Ла Лига. Радамел Фалкао (30) се превърна в герой за "пчеличките", разписвайки се за четвърти път във вратата на каталунците в испанския елит. Успехът е първи за новацитте в елита след 14 поредни победи за каталунците в мачовете между двата тима. Фелипе Коутиньо изигра мач №100 за гостите, а те пропуснаха дузпа в 72-ата чрез Мемфис Депай и кошмарите им продължиха в Мадрид. Само преди няколко дни те загубиха от вечния си съперник Реал с 1:2 на "Камп Ноу" и имат четири поражения от последните си шест мача във всички турнири, което сериозно застрашава поста на треньора Роналд Куман.

На стадион „Вайекас“ каталунците бяха по-активни в началото и в 16-ата минута започналият за първи като титуляр за тях Серхио Агуеро се строполи в наказателното поле, но съдията Антонио Матеу Лаос не посочи бялата точка. След още четвърт час феновете на домакините баха вдигнати на крака. Оскар Трехо топка в центъра от серхио Бускетс и изведе чудесно Радамел Фалкао, който остана сам срещу Марк-Андре тер Щеген и се разписа за 1:0. Шест минути след гола гостите имаха чудесен шанс да изравнят, но Сержиньо Дест стреля високо над гредата.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

В началото на втората част на два пъти Агуеро не намери целта, а Коутиньо също нямаше късмет след около час игра. Все пак натискът на каталунците доведе до дузпа за тях, след като Депай бе спънат в наказателното поле, но ударът му от бялата точка след това в 72-ата минута бе отразен от вратаря Столе Димитриевски. После нидерландецът изрита стража в главата, като не изглеждаше да има умисъл, но заради влизането на лекарския екип играта спря за доста време и съдията даде 8 минути добавено време. В него Агуеро и Гави пропуснаха от добри позиции да донесат точка на гостите.

След шестия си успех за сезона "пчеличките" се изкачиха на четвърта позиция с 19 точки. Барселона допусна трето поражение в шампионата и на девето място с 15 точки, а столът на Роналд Куман сериозно се разклати.

В друг мач от кръга Майорка и Севиля завършиха 1:1 и спечелиха по точка.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА