Барселона започна по шампионски новия сезон в испанската Примера дивисион, след като каталунците сътвориха истински спектакъл за убедителния домакински успех срещу Бетис с 6:2. Луис Суарес (42, 56, 82) се отчете с хеттрик, два пъти се разписа Лионел Меси (37, 57), а веднъж за каталунците вкара Арда Туран (6). Точен за гостите от Севиля на два пъти бе Рубен Кастро (21, 84). Преди мача на „Камп Ноу” тимът на Луис Енрике получи титлата си за шампион от миналия сезон.

Още в 6-ата минута каталунците отбелязаха попадение с първия си удар към вратата на Антонио Адан. Меси изведе непокрития Жорди Алба, който върна по земя към свободния Арда Туран и турският национал технично вкара за 1:0.

В 21-ата минута Рубен Кастро шутира от пряк свободен удар покрай стената и изравни за 1:1, след като чилийският страж Клаудио Браво не реагира. В 30-ата минута Меси разтресе напречната греда след мощен удар от въздуха. Седем минути по-късно Меси получи топката от Сержи Роберто и с мощен диагонален шут опита да скъса мрежата на Адан, вкарвайки за 2:1. В 42-ата минута пък Меси намери Сержи Роберто, а той върна към топката на дузпата, откъдето Луис Суарес вкара първия си гол в мача за 3:1.

След почивката шоуто на Меси и Суарес продължи, като в 56-ата минута аржентинецът изведе уругваеца, който се разписа за 4:1. Минута по-късно и Меси вкара втория си гол в мача след пас на Арда Туран – 5:1. Това не беше всички в мача, след като двата тима бяха запазили по още едно попадение за края.

В 82-ата минута Луис Суарес записа хеттрик, а две минути по-късно Рубен Кастро вкара втория си гол за гостите и оформи крайното 6:2 в тази среща.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!