Реал (Мадрид) зарадва феновете си с домакинска победа над Виляреал с 3:2 в голов спектакъл от 36-ия кръг на испанската Примера дивисион. Само 46 294 зрители бяха на трибуните на “Сантяго Бернабеу”, а това е най-слабата посещаемост на този стадион от началото на сезона.

Домакините бяха без голмайстора си Карим Бензема, но Мариано Диас (2) им даде аванс на още в началото. Жерард Морено (11) обаче изравни сравнително бързо след асистенция на Алваро Гонзалес.

Още преди почивката Хесус Вайехо (40) възстанови преднината на „кралете“, а малко след нея Мариано Диас (49) вкара втори гол и я увеличи, възползвайки се от подаване на Даниел Карвахал.

В добавеното време Хауме Коста (90+4) оформи крайния резултат след асистенция на Морено.

След успеха си Реал събра 68 точки на третата позиция и изостава на 6 зад втория Атлетико. Виляреал е 16-и с 40 точки и на 5 от опасната зона преди останалите срещи от кръга.

По-рано през деня Хетафе срази у дома Жирона с 2:0 и направи нова крачка към Шампионската лига, след като остава четвърти с 58 точки и 3 аванс пред петия Севиля. Жирона е 17-и с 37 точки и на 2 от зоната на изпадащите.

Ейбар пък надви Бетис с 1:0 в мач за престиж, след като и двата тима са си гарантирали мястото в елита. Ейбар е 11-и с 46 точки, а тимът от Севиля заема 13-а позиция с 44.

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН - СЕЗОН 2018/19