Най-скъпият футболист в историята на Барселона Филипе Коутиньо в понеделник ще стане играч на Байерн. Бразилецът ще премине в германския колос под наем с незадължителна опция за откупуване, като утре трябва да премине медицински преглед.

Сделката вече беше потвърдена от представители на двата клуба и е донякъде изненадваща, тъй като се смяташе, че бразилецът ще бъде разменна монета в преговорите с ПСЖ за Неймар, но от друга страна Байерн трябваше да запълва дупки по крилата, оставени след напускането на ветераните Рибери и Робен.

Всеки мегатрансфер води след себе си и въпроса - За колко пари? Барселона реално ще получи 20 милиона евро заради амортизацията на играча за една година, които ще бъдат приспаднати от 120-те милиона, които баварците трябва да платят следващото лято, ако решат да го задържат.

Winbet - на един клик разстояние! (18)

Байерн ще плаща и пълната заплата на играча в размер на чисти 12 милиона евро, което ще облекчи значително перото Заплати в Барса и е отвори вратата за по-голямата трансферна бомба - привличането на Неймар. С подобна трансферна схема Коутиньо можеше да заиграе и в английския Тотнъм, но преговорите пропаднаха.

Бразилецът беше четвъртият най-добре платен играч на Барса с 450 хиляди евро на седмица след Луис Суарес, новата покупка Антоан Гризман и голямата звезда Лионел Меси, получаващ тройно повече от Коутиньо.