Треньорът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне заяви, че „дюшекчиите” ще приемат на своя „Уанда Метрополитано” утре от 21:45 часа българско време „най-силния отбор в света”. Градските съперници Атлетико и Реал са с равни точки преди дербито помежду си и загуба в този сблъсък ще намали шансовете им в битката за титлата.

“Изправяме се срещу най-силния отбор в света, по същия начин, по който бе и Барселона в най-добрите си дни. Те спечелиха 2 поредни трофея в Шампионската лига и грабнаха титлата в Примера дивисион. В момента те са по-добри и са привлекли в редиците си всички талантливи деца от различните испански отбори. Продължават да правят така, че другите да не могат да се доберат до тези деца”, сподели Симеоне на пресконференцията преди мача.

“Всички дербита на Мадрид са сходни, откакто аз съм тук. Не очаквам утре да е по-различно. Отборът се представя добре в първенството, а все още не сме видели Гризман в най-добрата му форма. Нормално е да се говори за бъдещето му. Така беше и с Радамел Фалкао, Диего Коста и Фернандо Торес”, допълни аржентинският специалист.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН