Треньорът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне коментира по любопитен начин критиките, че „дюшекчиите“ нарочно са оставили тревата на стадион „Уанда Метрополитано“ по-висока за днешното дерби от 8 кръг на Примера дивисион срещу Барселона. Очаква се това да затрудни стила на каталунците с пасове по земята.

„Аз съм треньорът на Атлетико, а не човекът, който се грижи за тревата. Когато ви поканя у дома, вие ползвате покривката, чиниите и чашите, които ви предложа. Когато аз ви отида на гости, ползвам съдовете, които вие ми предлагате и не мога да избера чинията, която искам. Така е и във футбола. Затова единият отбор е домакин, а другият е гост“, заяви Симеоне.

„Новата Барселона? В настоящия си вид Барселона има различни характеристики, но все същите халфове, които просто играят по различна схема. Валверде използваше 4-4-2 и в Атлетик (Билбао), но сега Суарес и Меси са лишени от защитни функции, а това означава, че постоянно трябва да се внимава за тях“, коментира 47-годишният специалист.

„Постоянно вярвам, че Аржентина може да спечели световната титла. Знам, че може. Меси игра така, както цялата страна очакваше и се молеше. Той се доказа пред тези, които не вярваха, че е най-добрият футболист в света“, допълни Диего Симеоне.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН