Кристиано Роналдо си тръгна от Реал (Мадрид) и клубът започна нова ера. "Белия балет" се нуждае от играч, който да поведе тима и да продължи успехите, които вече бяха постигнати. Много хора започнаха да се чудят кой ще бъде новия лидер в Реал.

А в предсезонната подготовка и първия мач от Примера това май стана ясно - Гарет Бейл. Уелското крило е в Мадрид от 2013 година, но така и не успя да се превърне в онази голяма фигура, която се очакваше. Представянето му се лакатушеше между приливи и отливи. Бейл, който пристигна от Тотнъм, записа средно по 20 мача на сезон, а често бе спохождан от контузии и слаба форма. От началото на лятната подготовка обаче 29-годишният играч показва друго лице. Бейл зае мястото на лидер, пое отговорност да бележи, да стреля, да бъде активен. И резултатът не закъсня - няколко гола и асистенции, както и попадение в първия официален мач за сезона.

В Испания виждат промяната в Бейл и я отдават на напускането на Роналдо. Според много специалисти уелсецът непрестанно се е подтискал от сянката на португалската звезда и това е пречело да покаже на какво наистина е способен. Сега Кристиано го няма и Бейл се е отърсил от напрежението. А сезонът е дълъг и пред уелсеца има шанс да накара "Бернабеу" да забрави своя идол.