Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Скандал разтърси испанския футбол часове преди мача за Суперкупата на страната между Барселона и Севиля. Срещата трябва да се играе тази вечер от 23:00 часа в мароканския град Маракеш.

Андалусийският клуб обаче заплаши да бойкотира срещата с каталунците, а причината е решение на Испанската футболна федерация. Централата обяви, че за този мач не важи ограничението за играчи извън Европейския съюз, тъй като нямал професионален характер. В Примера дивисион има лимит, позволяващ само трима играчи извън ЕС да са едновременно на терена.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

“В Севиля сме изненадани от решението на Испанската футболна федерация 24 часа преди Суперкупата. В него се казва, че няма ограничения колко от играчите, граждани на страни извън Европейския съюз, могат да бъдат регистрирани. В последното съобщение за сезон 2018/19 нямаше изключение и само трима можеха да играят. Адвокатите на клуба разглеждат казуса и при положение, че Барселона играе с повече от трима футболисти от страни извън ЕС, това ще бъде наша причина за отказване”, заявиха от „Рамон Санчес Писхуан“.

Артуро Видал, Малком и Артур вероятно ще заемат трите места в тима на Барса. Каталунците са взели за Мароко и защитника Марлон, който също не е гражданин на страна от Европейския съюз. Преди два дни Филипе Коутиньо е взел португалско гражданство по линия на съпругата си, а Луис Суарес и Лионел Меси са с паспорти от ЕС.

Наставникът на Барселона Ернесто Валверде също се изказа против смяната на правилото: “Суперкупата не е определяна като професионален турнир. Не знам какво да ви кажа. Мисля, че Севиля са професионалисти, както и ние. След всички проблеми, които имахме тази седмица с играчи извън ЕС, можеха да ни предупредят по-рано”.