Селта спечели с 4:3 при визитата си Бетис в спиращ дъха трилър от 20-ия кръг на испанската Ла Лига. Попаденията за успеха на галисийци вкараха Габриел Вейга (42, 56) на два пъти, а  Йорген Странд Ларсен (6) и Джоузеф Айбо (69). Хуанми (9), Серхио Каналес (23) и Набил Фекир (83-дузпа) се разписаха за андалусийци. В края на двубоя Луис Фелипе от домакините бе изгонен с директен червен картон.

Гостите от Виго смълчаха "Бенито Виямарин" още в 6-ата минута, когато Яго Аспас изведе Карлес Перес на дясното крило и той центрира към границата на вратарското поле, където Йорген Странд Ларсен изпревари защитник на домакините и с хубав удар вкара първия гол. Три минути след това удар на Каналес рикошира в защитник на Селта и топката стигна до Хуанми, който отблизо не сгреши - 1:1.

В 23-ата минута домакините направиха много добра много многоходова атака, при която Борха Иглесиас бе изведен на дясното крило. Последва пас по земя към пространството между точката на дузпата и границата на наказателното поле. Там бе Серхио Каналес, който направи обрата пълен за 2:1.

В 42-ата минута Габриел Вейга се подигра със защитата на домакините. Лука де ла Торе пусна топката с пета към 20-гадишния нападател, който елиминира Луис Фелипе и прехвърли вратаря Руи Силва за 2:2.

След почивката в 56-ата минута Яго Аспас изведе Ларсен вдясно от вратата. Той без да се бави пусна топката към центъра към Габриел Вейга, който вкара втория си гол в мача.

В 69-ата минута защитниците на Бетис опитаха да изчистят висока топка, но тя попадна на главата на Джоузеф Айдо, който я насочи неспасяемо в далечния ъгъл на Силва за 4:2 в полза на гостите. Десетина минути по-късно съдията Карлос дел Серо Гранде трябваше да преразглежда потенциална игра с ръка на Оскар Мингеса. След консултация с ВАР той посочи бялата точка и в 83-ата минута Набил Фекир оформи крайния резултат.

В петата минута от добавеното време съдията изгони Луис Енрике, който бутна топката от ръцете на Яго Аспас, хвърлил се на земята. След това се стигна до спорове между играчите на терена и на скамейката, като се наложи съдията да се намесва. Червени картони получиха още няколко човека от скамейката на Селта.

С този успех хората на Карлош Карваляо събраха 23 точки и се изкачиха от 16-о на 11-о място. Бетис пък остава с 31 точки на 6-ата позиция.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!