Странно наказание грози Барселона. Причината е начинът, по който каталунците ангажираха Антоан Гризман от Атлетико (Мадрид) през лятото. В момента Барселона е разследван заради оплакване от страна на "дюшекчиите". Клубът може да бъде наказани със затварянето на "Камп Ноу" за един мач. Това твърди "Ел Мундо Депортиво". 

Санкцията е обсъждана от Испанската футболна лига като една от възможните заради привличането на французина на "Камп Ноу". Каталунците платиха клаузата му от 120 милиона евро за разтрогването на договора му с мадридчани, но от клуба от столицата се оплакват, че преговорите между двете страни са започнали много преди това. 

Както е известно, подобни методи са забранени от ФИФА. Атлетико (Мадрид) претендира за неустойка от порядъка на 80 млн. евро. 

В Испания изчисляват, че евентуално затваряне на "Камп Ноу" може да се окаже доста тежка санкция за клуба. При пълен стадион Барса заработва няколко милиона евро само от един домакински мач. 

Припомняме, че днес каталунците стартират в груповата фаза на Шампионска лига с гостуване на Борусия (Дортмунд) - от 22:00 часа. 

ПРИМЕРА ДИВИСИОН - РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ СЕЗОН 2019/20