Новината за смъртта на 9-годишната дъщеря на бившия треньор на Барселона и националния отбор на Испания Луис Енрике разтърси света на футбола.

Трагичната вест беше съобщена лично от Енрике в профила му в Туитър, от което става ясно, че Ксана е загубила битката с рака на костите. Заради прогресирането на болестта на детето му, Енрике пожела да бъде освободен от националния отбор на Испания като посочи дълбоки лични мотиви за причина. За болестта на Ксана до последно са знаели само членовете на семейството на Енрике, което той държи далеч от светлината на прожекторите.

Ужасна трагедия! Футболна легенда загуби детенцето си

Съпругата му Елена Куйел, с която са семейство от 1997 година, никога не е била публична личност. Двойката има още две деца - син Пачо (19 г.) и дъщеря Сира (18 г.). Още в първите минути след публикацията той получи много съобщения от бивши и настоящи футболисти, които изразяват своите съболезнования за огромната лична загуба.

"Моите съболезнования на Луис Енрике и семейството му в този най-тежък момент. С вас сме, мистер", написа Лионел Меси в стори в Инстаграм. Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос също не остана безучастен.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Мистер, цялата ни подкрепа и любов са за теб и твоето семейство. Няма думи за успокоение, но ние винаги ще бъдем до теб", написа Рамос.

Послания написаха още Алваро Мората, Гайска Мендиета, Давид Силва, Серхио Бускетс, Жерар Пике...Към безкрайния списък се включи дори и френския клуб Ница.

“Изразяваме най-искрените си съболезнования на Луис Енрике и семейството му. Всички наши мисли са насочени към тях”, написаха в официалния профил на Ница в Туитър.